Consiliul Județean Brașov a anunțat semnarea contractului de finanțare pentru renovarea energetică a Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov - Secția exterioară Zărnești

Consiliul Județean Brașov a anunțat semnarea contractului de finanțare pentru renovarea energetică a Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov – Secția exterioară Zărnești

Consiliul Județean Brașov a anunțat că a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Renovare energetică moderată a Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov – Secția exterioară Zărnești, Str. Pompiliu Dan nr. 8”, depus pe Componenta C5 – Valul Renovării din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Valoarea totală a contractului de finanţare este 5.420.067,948 lei.

Aceste fonduri vor fi utilizate pentru lucrări de modernizare şi eficientizare energetică a clădirii de la Zărneşti care aparţine Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie, un imobil cu o suprafaţă desfăşurată de 2.046 mp.

Potrivit proiectului, vor fi executate lucrări de izolare a pereţilor exteriori şi a planşeului, înlocuirea tâmplăriei, termoizolarea podului, montarea de pompe de căldură şi corpuri de iluminat cu LED.

În urma implementării proiectului, instituţia beneficiară va obţine o reducere a consumului anual de energie finală pentru încălzire cu 67,81% faţă de consumul actual, dar şi o reducere a consumului de energie primară totală și a emisiilor de carbon între 30 şi 60%.

”Acesta este cel de-al cincilea proiect contractat din cele opt depuse de administraţia publică a judeţului Braşov pe Componenta C5 – Valul Renovării din PNRR.”, a comunicat Consiliul Județean Brașov.

Sursă: Facebook Consiliul Județean Brașov

Leave a Comment