Consiliul Judeţean Braşov alocă fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii din educație și sănătate

Consiliul Judeţean Braşov alocă fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii din educație și sănătate

Consiliul Judeţean Braşov a anunțat aprobarea accesării unor noi finanţări în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Aleşii judeţeni şi-au dat acordul asupra următoarelor proiecte:

  • „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din subordinea Consiliului Județean Brașov și a Palatului Copiilor Brașov”, proiect în valoare totală de 7.456.495,31 lei, care va fi depus pe Componenta C15 – Educație.
  • „Crearea unei rețele de hub-uri pentru dezvoltarea competențelor digitale în bibliotecile din Judeţul Braşov”, proiect pe Componenta C7 – Transformare digitală. Valoarea totală a proiectului este de 19.923.533,47 lei, valoarea neramburabilă este de 12.715.188,23 lei, iar valoarea totală a cofinanţării pe care o asigură toţi partenerii din proiect este de 4.027.276,88 lei.
  • Terapie intensivă neonatală „Împreună cu părinții”, proiect în valoare totală de 12.780.177,38 lei, care urmează să fie depus în cursul lunii aprilie pe Componenta 12 – Sănătate din PNRR.

De asemenea, consilierii judeţeni au aprobat acordul de parteneriat dintre UAT Judeţul Braşov şi Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea”, în baza căruia vor fi achiziţionate 36 de echipamente destinate creşterii capacităţii compartimentului de terapie intensivă nou-născuţi, activităţii de screening şi îmbunătăţirii dotărilor cu aparatură şi echipamente existente la nivelul compartimentului.

Sursă: Facebook Consiliul Județean Brașov

Leave a Comment