Consiliul Județean Brașov anunță semnarea contractului de finanțare pentru dotarea Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie Dr. I.A. Sbârcea

Ciprian S.
Adrian Ioan Veștea

Consiliul Județean Brașov a anunțat semnarea contractului de finanţare pentru proiectul „Dotarea cu echipamente ambulator integrat al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea»”.

Contractul a fost încheiat cu Ministerul Sănătăţii şi este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în cadrul Pilonului V – Sănătate și Reziliență instituțională, pe Componenta C12 – Sănătate.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 15.641.477,02 lei, din care valoarea eligibilă prin PNRR este de 13.144.098,34 lei, iar diferenţa de 2.497.378,68 lei reprezintă valoarea TVA eligibilă aferentă PNRR.

Potrivit contractului de finanţare, până în data de 30 noiembrie 2024 vor fi achiziţionate, instalate şi puse în funcţiune zece tipuri de echipamente de imagistică şi de laborator care vor întregi dotările de care beneficiază cabinetele din Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Braşov.

„Orice contract de finanţare aprobat pentru noi înseamnă o oportunitate investiţională prin care rezolvăm necesităţi stringente, fără să angajăm cheltuieli din bugetul propriu al judeţului Braşov. În acest proiect, stabilirea necesarului de echipamente s-a făcut în urma consultării mediciilor şi pe baza priorităţilor stabilite de echipa de conducere a Maternităţii braşovene şi comunicate la Direcţia de Sănătate şi Asistenţă Medicală din cadrul Consiliului Judeţean. Mă bucur că după ce anul trecut am reuşit să modernizăm clădirea administrativă în care funcţionează Ambulatoriul, prin intermediul unor lucrări finanţate atât din bugetul Consiliului Judeţean, cât şi din fonduri europene, iată că urmează să achiziţionăm din fonduri nerambursabile inclusiv echipamentele medicale necesare celor trei cabinete din Ambulator. Anul acesta va fi unul decisiv în ceea ce înseamnă investiţiile de la acest spital, în condiţiile în care vom încheia proiectul european privind modernizarea şi eficientizarea energetică a corpului nou al Maternităţii”, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Sursă: Facebook Consiliul Județean Brașov

Distribuie articolul