Consiliul Județean Cluj depune proiectul “Spital Pediatric Monobloc” in vederea finanțării prin PNRR

Constantinescu Denisa
Sursa foto: Facebook Alin Tise

Reunit în ședință ordinară luni, 28 noiembrie a.c., Consiliul Județean Cluj a aprobat proiectul de edificare a Spitalului Pediatric Monobloc, în vederea finanțării acestuia în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Alin Tișe, președintele CJ Cluj: „𝘗𝘳𝘰𝘧𝘪𝘵𝘢𝘮 𝘥𝘦 𝘢𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘰𝘱𝘰𝘳𝘵𝘶𝘯𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘢 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘵𝘳𝘶𝘪, 𝘤𝘶 𝘧𝘰𝘯𝘥𝘶𝘳𝘪 𝘯𝘦𝘳𝘢𝘮𝘣𝘶𝘳𝘴𝘢𝘣𝘪𝘭𝘦, 𝘤𝘦𝘢 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯𝘢 𝘶𝘯𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭𝘢 𝘱𝘦𝘥𝘪𝘢𝘵𝘳𝘪𝘤𝘢 𝘥𝘪𝘯 𝘵𝘢𝘳𝘢. 𝘚𝘱𝘪𝘵𝘢𝘭𝘶𝘭 𝘔𝘰𝘯𝘰𝘣𝘭𝘰𝘤 𝘥𝘦 𝘊𝘰𝘱𝘪𝘪 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘤𝘦𝘭 𝘮𝘢𝘪 𝘪𝘮𝘱𝘰𝘳𝘵𝘢𝘯𝘵 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵 𝘢𝘭 𝘊𝘭𝘶𝘫𝘶𝘭𝘶𝘪, 𝘪𝘯 𝘥𝘰𝘮𝘦𝘯𝘪𝘶𝘭 𝘴𝘢𝘯𝘢𝘵𝘢𝘵𝘪𝘪, 𝘦𝘥𝘪𝘧𝘪𝘤𝘪𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭 𝘶𝘭𝘵𝘳𝘢𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯 𝘶𝘳𝘮𝘢𝘯𝘥 𝘴𝘢 𝘥𝘦𝘴𝘦𝘳𝘷𝘦𝘢𝘴𝘤𝘢 𝘱𝘢𝘤𝘪𝘦𝘯𝘵𝘪 𝘥𝘪𝘯 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦𝘢𝘨𝘢 𝘙𝘰𝘮𝘢𝘯𝘪𝘦.”

Proiectul forului administrativ județean are o valoare de 1.623.435.000 lei, fără T.V.A., din care 60% reprezintă valoarea finanțării nerambursabile din PNRR, iar 40% este contribuția proprie a Consiliului Județean Cluj.

Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică din România, va fi edificat pe un teren de cca. 17 hectare, în cartierul clujean Borhanci, și va dispune de 506 paturi pentru spitalizare continuă, 51 de paturi pentru spitalizarea de zi și 30 de paturi aferente serviciului ATI.

Unitatea cu profil regional, care va constitui și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micilor pacienți.

Distribuie articolul