Consiliul Județean Iași a început construirea Spitalului Regional de Urgență

Eduard Turcu

Consiliul Județean Iași a început construirea Spitalului Regional de Urgență.

“Este un nou capitol pentru Iași și pentru întreaga regiune. Un capitol al speranței și al grijii pentru sănătatea celor peste 4 milioane de locuitori din regiunea noastră.

Spitalul Regional de Urgență nu mai este doar o dorință sau o neîmplinire peste care s-au adunat aproape 20 de ani. Devine, în sfârşit, realitate.

Iașul merită să aibă o infrastructură sanitară pe măsura excelenței specialiștilor noștri din corpul medical și am speranța că SRU va fi reperul pentru normalitate atunci când vorbim despre serviciile medicale pentru ieșeni și pentru ceilalți locuitori din regiune. Pentru orice om, un spital înseamnă viața, speranță, șansă, iar acest spital va salva cu siguranță foarte multe vieți”, a declarat Costel Alexe, preşedintele Consiliului Județean Iașli.

Spitalul Regional de Urgență Iași va avea 850 de paturi, plus 60 de paturi pentru unitatea de primiri urgențe și 40 de paturi pentru internarea de zi. Pentru primul an de funcționare sunt estimate  47.500 de cazuri de internare continuă,  100.000 de urgențe şi  258.000 de servicii ambulatorii.

Potrivit reprezentanților CJ Iași, SRU va prelua responsabilitățile Spitalului Sfântul Spiridon, dar și o parte dintre serviciile medicale pe care le oferă în prezent patru dintre spitalele din subordinea Consiliului Județean, respectiv Spitalul de Pediatrie, de Neurochirurgie, de Pneumologie și Maternitatea Elena Doamna.

sursă: CJ Iași, Facebook

Distribuie articolul