Consiliul Județean Iași a preluat președinția Euroregiunii Siret-Prut-Nistru

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, a declarat că președinția Euroregiunii Siret-Prut-Nistru a fost preluată la Consiliul Județean Iași. La ședința care s-a desfășurat la Chișinău a participat și Lucian Rusu, Secretar General Adjunct al Guvernului.

Costel Alxe: „Am readus Euroregiunea Siret-Prut-Nistru la Iași prin preluarea președinției de către Consiliul Județean Iași – Iași County Council și ne-am propus să facem tot posibilul pentru a transforma AESPN într-un instrument prin care să generăm dezvoltare în comunitățile din țările noastre”.

„Am organizat o nouă ședință, la Chișinău, în care am discutat despre Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027 și tipuri de proiecte eligibile, despre activitățile programate pentru acest an, precum și despre oportunitățile de colaborare și dezvoltare pentru comunitățile de pe ambele maluri ale Prutului”, a precizat liberalul.

Președintele CJ Iași a subliniat că apartenența la această asociație reprezintă o oportunitate prin care să fie consolidate relațiile de cooperare.

„Faptul că suntem parte a acestei asociații este cea mai bună oportunitate să ne consolidăm relațiile de cooperare, să dezvoltăm proiecte împreună, să ne creăm un viitor comun sub umbrela acelorași valori și intenții bune de a aduce prosperitate în comunitățile pe care le reprezentăm”, a spus Costel Alexe.

„A fost alături de mine și colegul Lucian Rusu, Secretar General Adjunct al Guvernului României, ca o confirmare a sprijinului total pe care statul român este dispus să îl ofere Republicii Moldova pentru a sprijini dezvoltarea țării și parcursul european”, a traansmis Președintele CJ Iași.

sursă: Costel Alexe, Facebook

Leave a Comment