Consiliul Județean Iași primește șase oferte pentru contractul de reabilitare și modernizare a Filarmonicii Moldova Iași

Interes crescut privind proiectul de reabilitare și modernizare a Filarmonicii Moldova din Iași: au fost depuse șase oferte în cadrul licitației organizate pentru execuția lucrărilor de “Reabilitare și modernizare a imobilelor cu numerele cadastrale 161496 și 161497 situate în Iași, str. Cuza Vodă, nr. 29”, locația actuală a Filarmonicii.

Contractul, evaluat la suma de 60.143.673,61 lei, urmează să fie finalizat într-un termen de 19 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

În conformitate cu studiile specializate atașate documentației – Expertiza Tehnică și Auditul Energetic – au fost propuse următoarele tipuri de lucrări ce urmează a fi realizate:

  • Lucrări de consolidare pentru asigurarea stabilității clădirii;
  • Lucrări de reparații pentru remedierea zonelor degradate sau deteriorate ale construcției;
  • Lucrări de intervenție pentru adaptarea anumitor spații în urma reconfigurării;
  • Lucrări de reparații pentru sistemele și instalațiile afectate;
  • Lucrări de restaurare a finisajelor speciale deteriorate.

“Mă bucur că un număr atât de mare de firme de construcții au depus oferte pentru execuția lucrărilor de consolidare și modernizare a Filarmonicii și că putem intra în linie dreaptă cu demersurile pentru salvarea acestei clădiri simbol a Iașului. Actuala administrație județeană și-a asumat să găsească cea mai bună soluție pentru restaurarea acestui obiectiv cultural, iar prin parteneriatul cu Primăria Municipiului Iași vom reuși să ducem proiectul la bun sfârșit. Suntem tot mai aproape de momentul în care artiștii și publicul vor putea fi din nou împreună în Sala de concerte a Filarmonicii ieșene, una dintre cele mai frumoase din România”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

sursă: Consiliul Județean Iași, Facebook

Citește și CJ Iași: 33 de milioane de lei pentru extinderea infrastructurii de apă

Leave a Comment