Consiliul Județean Iași și Ambasada României în Regatul Belgiei organizează expoziția „Iașul European”

Eduard Turcu

Consiliul Județean Iași și Ambasada României în Regatul Belgiei au organizat un eveniment special pentru a marca inaugurarea expoziției de fotografie ”Iașul European” la sediul secției consulare din Bruxelles.

Expoziția cuprinde peste 30 de fotografii care surprind cele mai frumoase obiective culturale și turistice ale Iașului. Imaginile, realizate de pasionați de fotografie și fotografi profesioniști, au fost selectate printr-un concurs, având la bază votul publicului. Fotografiile sunt expuse atât în sediul Consiliului Județean, la intrarea oficială în Iași, cât și în oglindă la sediul secției consulare din Bruxelles.

Costel Alexe, Președintele CJ Iași: „Este o mare bucurie să vedem Iașul atât de frumos reprezentat la Bruxelles, în capitala Uniunii Europene. Mulțumesc Ambasadei României în Regatul Belgiei pentru această colaborare, prin care a fost posibilă deschiderea Iașului în fața comunității de români din Belgia”.

„Sper ca atmosfera unică a județului Iași să-i facă pe toți cei care privesc aceste fotografii să se simtă mai aproape de casă, dar și să își dorească să viziteze frumosul nostru județ. Îmi doresc ca acest vernisaj să fie începutul unui parteneriat durabil între Consiliul Județean și Ambasadei României în Regatul Belgiei. Putem colabora pe foarte multe domenii de interes și să implementăm proiecte comune pentru ieșeni și românii din Belgia”, a declarat liberalul.

Evenimentul a cuprins și un spectacol susținut de Ansamblul Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” al Consiliului Județean, o expoziție de obiecte tradiționale și port popular realizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, precum și o prezentare cu degustare a produselor tradiționale locale din județul Iași.

sursă: Consiliul Județean Iași, Facebook

Citește și Președintele CJ Iași Costel Alexe: Din punct de vedere al construcțiilor, este evident pentru oricine că Iașul s-a dezvoltat incredibil în ultimii ani

Distribuie articolul