Consiliul Județean Ilfov a prezentat bilanțul lucrărilor la apă-canal din localitățile Măgurele, Brănești, Cernica, Petrăchioaia, Glina și Grădiștea

Ciprian S.
Consiliul Județean Ilfov a prezentat bilanțul lucrărilor la apă-canal din localitățile Măgurele, Brănești, Cernica, Petrăchioaia, Glina și Grădiștea

Lucrările la cel mai important proiect din județul Ilfov se apropie, deja, de final în localitățile Măgurele, Brănești, Cernica, Petrăchioaia, Glina și Grădiștea. Două recepții parțile ale lucrărilor din Măgurele și Brănești (Islaz) sunt deja efectuate.

Ce înseamnă recepție parțială?

Concret, pe zona Măgurele, au fost recepționate lucrările pentru extinderea rețelei de distribuție a apei potabile. Aici, stadiul lucrărilor a ajuns la 85 la sută.

”În localitatea Cernica (Cernica, Tânganu, Bălăceanca, Poșta), vorbim despre o mobilizare exemplară. 11 echipe au fost mobilizate pentru accelerare proiectului în teren. Lucrările au început în 2022 și după nici un an, am ajuns la un stadiu fizic al lucrărilor de aproape 74 la sută.

În curând, vom efectua recepțiile parțiale în UAT Cernica. Asta deși contractul are ca termen de finalizare luna mai, 2025.”, a comunicat Consiliul Județean Ilfov.

În Petrăchioaia, evoluția fizică a ajuns la peste 86% din rețele. Pe zona Grădiștea (Grădiștea, Gruiu, Moara Vlăsiei, Periș), stadiul fizic a ajuns la 67,81 la sută.

Președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma a declarat: ”Cel mai mare proiect, pe fonduri europene, este cel de apă și canalizare. Cuprinde 20 de localități și costă, în total, peste două miliarde de lei. Mi-am asumat aceste proiecte în mandatul meu de președinte al Consiliului Județean Ilfov, chiar dacă știam că iau totul de la zero. Nu mă tem de răspundere! Pentru asta cetățenii m-au ales. Eu am susținut încă de la început: proiectele sunt cu și pentru oameni! Este simplu! Atâta timp cât vom fi conștienți de asta, vom avea și rezultate.”.

Sursă: Facebook Consiliul Județean Ilfov

Distribuie articolul