Consiliul Județean Ilfov proiect copii autism

Consiliul Județean Ilfov: protocol de colaborare pentru identificarea familiilor cu copii cu diferite semne și simptome specifice autismului

Consiliul Județean Ilfov în parteneriat cu DGASPC Ilfov și Asociația Coaching Life Coach 4 Transformation au inițiat un protocol de colaborare care are ca obiectiv identificarea familiilor care au copii cu diferite semne și simptome specifice autismului, cu nevoie de diagnosticare precoce, urmărind susținerea recuperării lor prin includerea acestora în programe specializate de terapie personalizată gratuită.

”Programele de intervenție timpurie pot începe de îndată ce se suspectează TSA. Ele pot începe la doi sau trei ani, când creierul copilului este încă în curs de dezvoltare, iar plasticitatea acestuia este foarte bună, susținând astfel schimbarea. Probabilitatea este mai mare ca terapiile personalizate și chiar tratamentele să aibă un efect la aceste vârste timpurii, decât dacă terapia începe în stadiile ulterioare ale vieții. Fiecare ședință de terapie reprezintă un pas spre recuperarea și integrarea în comunitate a copiilor cu autism, însă, aceste intervenții specializate sunt costisitoare, rămânând inaccesibile multora dintre familiile afectate, motiv pentru care Consiliul Județean Ilfov sprijină acest proiect, ca ajutor pentru cei ce nu pot susține financiar diagnosticarea și terapia.”, a transmis Consiliul Județean Ilfov.

Sursă: Facebook Consiliul Județean Ilfov

Leave a Comment