Consiliul Județean Suceava a finalizat modernizarea punctului de frontieră de la Vicovu de Sus

Eduard Turcu

Consiliul Județean Suceava a finalizat modernizarea punctului de frontieră de la Vicovu de Sus.

„Este vorba de poliția de frontieră. Un proiect de 2,3 milioane de euro. Un pavilion unde lucrează peste 100 de salariați. Un sector de frontieră de aproape 30 de km. În afară de acest pavillion au fost construite zone pentru heliport, de asemenea garaje, spații pentru câinii de pază pe zona de frontieră și alte construcții conexe. Ce este de remarcat? Faptul că în județul Suceava s-au modernizat punctele acestea ale poliției de frontieră și la Siret, acum și la Vicov și la izvoarele Sucevei și este în derulare un proiect de peste 4 milioane de euro pentru Rădăuți.

Deci și poliția de frontieră beneficiază atât de bani europeni pe programul transfrontalier cât și pe noul PNRR pentru modernizare. Beneficiari, aici, au fost și grănicerii de la Cernăuți. Cu toții au fost prezenți. Mă bucur că anul acesta traficul în frontiera de la Vicovu de Sus este cam a șasea parte la mașinile mari din traficul de la Siret.

Înseamnă că o parte din trafic a fost preluat și pe acolo. O dată în plus aceste investiții să justifică”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava.

sursă: Consiliul Județean Suceava, Facebook

Distribuie articolul