Consiliul Județean Timiș a marcat închiderea expoziției ”Brâncuși: surse românești și perspective universale” – evenimentul a atras peste 130.000 de vizitatori

Paul

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat închiderea expoziției memorabile ”Brâncuși: surse românești și perspective universale”. Evenimentul a atras peste 130.000 de vizitatori și organizarea expoziției a adus venituri în valoare de 1.359.000 euro.

„Închidem capitolul Brâncuși, dar ne angajăm să ducem mai departe înțelegerea și aprecierea continuă a artei. Element central al Programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, expoziția Brâncuși constituie punctul de plecare pentru Timișoara, Capitală a Artelor Vizuale. În această perioadă, am demonstrat că suntem capabili să găzduim și să organizăm evenimente culturale de anvergură, că suntem deschiși la diversitate și avem resursele necesare pentru a construi o comunitate culturală vibrantă”, a transmis liberalul Alin Nica.

Totodată, Banca Națională a României a emis moneda Brâncuși, realizată din argint. Aceasta a fost realizată în 5.000 de exemplare, fața monedei având portretul marelui artist, iar pe revers clădirea Muzeului Național de Artă din Timișoara.

Sursa: Alin Nica

Distribuie articolul