Consiliul Județean va amenaja și dota cabinetele medicale în toate localitățile din Bihor pentru a asigura servicii de sănătate în mediul rural

Paul
Mircea Mălan și Călin Gal
Mircea Mălan și Călin Gal

Consiliul Județean Bihor a aprobat un parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Bihor, Direcția de Sănătate Publică Bihor și Casa de Asigurări de Sănătate Bihor, pentru a asigura accesul serviciilor de sănătate în mediul rural.

Scopul parteneriatului este de a oferi în localitățile județului Bihor servicii de asistență medicală calitative, amenajând și dotând cabinetele medicale, dar și acordarea unor facilități și stimulente pentru medicii de familie.

„Acest proiect pornește de la o realitate care există astăzi în județul nostru. Sunt localități care nu au medic de familie, nu au cabinete medicale, nici puncte de lucru și, în felul acesta, bihorenii din acele zone nu au acces la servicii medicale corespunzătoare. În baza protocolului ne propunem ca în doi ani această problemă să fie rezolvată, astfel încât fiecare unitate administrativ-teritorială să aibă cabinete medicale de calitate, dotări corespunzătoare, dar și medic de familie care să deservească permanent acea localitate”, a transmis Mircea Mălan, vicepreședintele CJ Bihor.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul