Consiliul Județean Vrancea a inaugurat clădirea reabilitată a fostului Palat al Justiției din Focșani

Eduard Turcu

Consiliul Județean Vrancea a inaugurat clădirea reabilitată a fostului Palat al Justiției din Focșani, care va găzdui Muzeul Vrancei, cu o secțiune dedicată Muzeului Viei și Vinului.

Inaugurarea clădirii a marcat și deschiderea Concursului Național de Vinuri ”Bachus” 2023, odată cu începerea Festivalului Viei și Vinului.

”Vrem să arătăm că Vrancea are viitor, prin istoria pe care o avem și prin oamenii care pot duce mai departe tradițiile și meșteșugurile autentice. Această clădire este o bijuterie arhitecturală, ce reprezintă Vrancea”, a spus în deschidere Cătălin Toma, președintele CJ Vrancea.

La eveniment au participat și vicepreședinții Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și Ionel Cel-Mare, primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, prefectul Nicușor Halici și subprefecții Claudia Serafimciuc și Gheorghiță Berbece, alături de consilieri județeni și municipali și reprezentanți ai instanței vrâncene de judecată.

Proiectul implementat de Consiliul Județean Vrancea pentru consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a clădirii a fost realizat cu finanțare din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, valoarea totală a proiectului fiind de 34.814.018 lei, din care asistența financiară nerambursabilă din fonduri europene a fost de 20.936.047 lei. Proiectul are ca obiectiv punerea în valoare a patrimoniului cultural și identitatea culturală locală și redarea acesteia către publicul vizitator.

sursă: CJ Vrancea, Facebook

Distribuie articolul