Consiliul Tehnico – Economic al CNAIR a avizat Drumul Expres Arad – Oradea. Proiect în valoare de 10.7 miliarde lei

Paul

Drumul Expres Arad – Oradea a primit avizul din partea Consiliului Tehnico – Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. De asemenea, Ministerul Mediului a semnat și acordul pentru mediu în privința proiectului. Investiția totală va fi de 10.710.315.053 lei.

„Cu avizul dat de CNAIR, proiectul a intrat în ultima etapă de avizare. Astfel, în a doua jumătate a lunii octombrie va intra în avizare în ședința Consiliului Interministerial ce avizează proiectele publice de valoare mare. După emiterea acestui ultim aviz, în luna noiembrie se vor aproba indicatorii tehnico-economici ai proiectului prin hotărâre de Guvern. Trebuie emisă și hotărârea de expropriere a terenurilor afectate de proiectul drumului expres, după publicarea hotărârii ce aprobă indicatorii”, Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

La sfârșitul lunii noiembrie ar urma să fie finalizat proiectul tehnic al drumului, urmând lansarea licitației, conform administrației județene din Bihor.

Drumul va avea o lungime de 120.1 km, având patru benzi de circulație. Proiectul va avea și un drum de legătura cu orașul Salonta, de 5 km, un drum de legătură cu orașul Arad, de 3 km, dar și un drum de legătură cu punctul de trecere a frontierei cu Ungaria, de 9.85 km, rezultând un drum total de 138 km, precizează conducerea Consiliului Județean.

„Dacă procedurile de licitație nu se vor lungi, în primăvara anului viitor vor începe efectiv lucrările. Mulțumesc celor implicați în derularea acestui proiect: proiectanților de la Consitrans și subcontractorii lor, partenerilor din Arad și Oradea, echipelor tehnice din autoritățile locale și CNAIR”, adaugă Ilie Bolojan.

Sursa: Consiliul Județean Bihor

Distribuie articolul