Constanța: Administrația locală din Negru Vodă a accesat fonduri pentru mai multe proiecte de interes pentru comunitate

Badila Antonia

Anul 2022 a adus multe reușite pentru administrația locală din orașul Negru Vodă. Primarul Petre Urziceanu a reușit să demareze o serie de proiecte importante dar și să obțină finanțare pentru alte lucrări de interes.


,,Educația beneficiază de o atenție deosebită. A fost obținută finanțarea pentru construirea unei Școli cu clasele 0-IV dar și a unei Săli de Sport în satul Darabani. Proiectul, finanțat de Uniunea Europeană are o valoare totală de 4 milioane de lei, dintre care 3,18 milioane sunt fonduri eligibile.
Un alt proiect vizează construirea unei Grădinițe cu program prelungit în orașul Negru Vodă. Valoarea totală alocată din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice este de 2,16 milioane de lei, iar valoarea totală a investiției este de 3,14 milioane lei, diferența fiind asigurată din fonduri europene.


Liceul Teoretic din Negru Vodă va beneficia de reabilitare, consolidare, modernizare, extindere și dotare. Investițiile sunt din fondurile PNDL, valoarea fiind de 5,89 milioane lei fără TVA.
În curs de implementare se află și proiectul „Îmbunătățirea serviciilor sociale și a spațiilor publice urbane pentru populația Orașului Negru Vodă”. Investiția beneficiază de o finanțare din fonduri UE de aproximativ 22 milioane lei.


Tot în curs de implementare este proiectul de  îmbunătățire a infrastructurii cultural-recreative și a spațiilor publice urbane pentru populația Orașului Negru Vodă. Valoarea totală a investiției se ridică la 21,7 milioane lei. Proiectul cuprinde două componente: construirea unui centru multifuncționali și reabilitarea unui teren de sport.


Fondurile PNDL au fost accesate și pentru proiectul „Modernizare drumuri în interiorul localităților sat Darabani și sat Vâlcelele, UAT Negru Vodă”.  Valoarea este de 11,7 milioane lei, fără TVA. Prin această investiție se modernizează 14,04 kilometri de drumuri în cele două sate, 8,19 kilometri în Darabani și 5,85 de kilometri în Vâlcelele”, transmite PNL Constanța într-un comunicat de presă.

Distribuie articolul