Constanța: În municipiul Mangalia transportul public de călători este asigurat de autobuze electrice

Administrația liberală transmite că, au fost achiziționate autobuze electrice în cadrul proiectului ,,Planul de Mobilitate Urbană Durabilă” finanțat din fonduri europene.

,,Mijloacele de transport prietenoase cu mediul au fost achiziționate în cadrul proiectului ,,Planul de Mobilitate Urbană Durabilă” finanțat din fonduri europene, conceput de municipalitate pentru satisfacerea nevoii de mobilitate urbană referitoare la transportul public, nemotorizat, transportul electric și siguranța rutieră, la nivelul municipiului Mangalia.


Autobuzele sunt produse în Turcia, cu sisteme electrice marca BMW, şi au o capacitate totală de 52 de locuri, dintre care 18 pe scaune. Autovehiculele sunt acţionate complet electric şi dotate cu echipamente şi sisteme informatice, comunicare şi informare audio-video a pasagerilor, dar şi rampe pentru persoanele cu dizabilităţi.


În cadrul proiectului, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, sunt modernizate străzile şi aleile pietonale, vor fi create piste de biciclete şi noi trasee de transport public, precum şi staţii de autobuz, semnalizate corespunzător, pe traseul mijloacelor de transport în comun. Proiectul mai vizează modernizarea falezei din Cap – Aurora, amenajarea unei parcări de tip Park&Ride, reabilitarea unor alei şi spaţii verzi, în staţiune şi oraş.”, transmite PNL Constanța într-un comunicat de presă.

Leave a Comment