Constanța: Lucrările de reabilitare a Cazinoului sunt în grafic

Badila Antonia

Vergil Chițac, primarul Municipiului Constanța, anunță că lucrările la Cazinou sunt finalizate în proporție de 80%.

,,După o așteptare nemeritată, de zeci de ani, a mai rămas puțin și îl redăm comunității. Cazinoul este gata în proporție de 80% și arată impecabil. În sfârșit, se întâmplă.”, declară Vergil Chițac, primarul Municipiului Constanța.

,,Reamintim că lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanţa au început în primăvara anului 2020, după ce contractul pentru consolidarea şi restaurare a fost semnat, pe 20 decembrie 2019.

Superba clădire a fost inaugurată la 15 august 1910, în prezenţa Principelui Ferdinand. A fost cel mai mare edificiu de acest fel de pe teritoriul României. De atunci, clădirea a avut nevoie de mai multe reparaţii şi reamenajări majore. Prima reparaţie a fost făcută după 1920, deoarece în 1916, în Primul Război Mondial, Cazinoul a fost bombardat de către nemţi.

Inițial, planurile pentru construirea Cazinoului au fost întocmite de către arhitectul Daniel Renard, în 1903. Acesta a proiectat o clădire al cărei stil arhitectonic se inspira din tradițiile artei românești. După terminarea fundațiilor, însă, planurile au fost schimbate, Municipalitatea încredințând modificarea lor arhitectului Antonescu, ce renunță la principiile stilului lui Renard. Apoi Daniel Renard a revenit, în 1907, iar planul Cazinoului a fost întocnit în stil Art Nouveanu.”, transmite PNL Constanța într-un comunicat de presă.

Distribuie articolul