Constanța: Primăria municipiului a primit avizul APM pentru proiectul de reabilitare și consolidare a malurilor lacului Tăbăcărie

Primăria Constanța a transmis decizia în privința încadrării de către Agenția pentru Protecția Mediului Constanța în cazul proiectului pentru reabilitarea și consolidarea malurilor lacului Tăbăcărie.


„Municipiul Constanța, titular al proiectului: <Reabilitarea și consolidarea malurilor lacului Tăbăcărie>, propus a fi amplasat în municipiul Constanța, Incinta Parc Tăbăcărie, Mal Lac Tăbăcărie, judetul Constanța, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Constanța: Nu sunt necesare efectuarea evaluării impactului asupra mediului și nu este necesară parcurgerea celorlalte etape din procedura de evaluare adecvată, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului.

Anterior, Primăria Constanța a emis certificatul de urbanism pentru reabilitarea și consolidarea malurilor Lacului Tăbăcărie. Documentul are o valabilitate de doi ani.”, transmite PNL Constanța.


„Puteam interveni, deoarece cheiul este lucrarea noastră. Vom începe reabilitarea lui, o să îl împărțim în patru zone“, anunțase primarul Vergil Chiţac.


,,În anul 2021, Consiliul Local Constanța a adoptat, în ședință ordinară, proiectul de hotărâre privind aprobarea solicitării trecerii Lacului Tăbăcărie din domeniul public al Statului Român în domeniul public al municipiului Constanța.


Lacul Tăbăcărie are o suprafață de 80,98 ha și este situat în intravilanul municipiului. El este înconjurat de parc, afiliat în domeniul public al Constanţei, zonă de promenadă pentru locuitorii municipiului, dar şi pentru turişti.

În Parcul Tăbăcărie sunt amplasate obiective turistice sau obiective publice de interes major local, cum sunt: Complexul Muzeal de Știinţe ale Naturii, Biserica <Sf. Mina>, Parcul de distracţii Luna Park, Satul de Vacanţă, locul de joacă Ţara Piticilor.”, conchide PNL Constanța într-un comunicat de presă.

Leave a Comment