Constanța: Primarul Liviu Negoiță a semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea mai multor instituții de învățământ din orașul Cernavodă

Badila Antonia

Încă un contract de finanțare semnat de edilul orașului Cernavoda. A a fost semnat Contractul de finanțare al obiectivului ,,Reabilitare și modernizare imobil Grădinița nr.5 și Creșa nr.2, str. 9 Mai, nr. 10A, Oraș Cernavoda, în vederea cresterii eficientei energetice”.


,,Suma finanțată de către AFM pentru realizarea acestui obiectiv este în valoare de 4,837.243,71 lei reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile iar diferența în valoare de 786.236lei reprezintă contribuția Administrației Publice Locale,” a precizat primarul Liviu Cristian Negoiță.

,,Finanțarea este obținută de la Administrația Fondului pentru Mediu prin <Programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice>.


Asupra acestui imobil se vor realiza lucrări de izolare termică a fațadelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie eficientă energetic, izolarea termică cu vata bazaltică a pereților exterior, modernizarea instalației de iluminat prin înlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate, dotarea cu corpuri de încălzire statice, instalarea de corpuri de iluminat cu senzori de mișcare/prezență, acolo unde acestea se impun pentru economie de energie, optimizarea eficienței energetice prin instalarea produselor specifice de umbrire pentru ferestrele de mansardă, montarea unor sisteme inteligente de contorizare, urmărire și înregistrare a consumurilor energetice, etc.


Următorul pas constă în realizarea documentației tehnice faza <Proiect tehnic> după care se va trece la realizarea lucrărilor,” a mai adăugat Liviu Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavoda.

Distribuie articolul