Constanța: Primarul Vergil Chițac a semnat contractul de finanțare pentru proiectul unui nou spital de cardiologie și oncologie

Primarul Vergil Chițac a semnat contractul de finanțare pentru „Policlinica municipală, specializarea cardiologie și oncologie, Constanța – spital nou”. Valoarea investiției depășește 100 de milioane de euro, ceea ce plasează spitalul în top-ul investițiilor din PNRR pe componenta sănătate. Termenul de finalizare a investiției, inclusiv cu dotările aferente, este de numai 3 ani.

,,O zi foarte importantă pentru Constanța. Am semnat contractul de finanțare a noului spital de cardiologie și oncologie: valoarea totală a investiției este de aproximativ 103,2 milioane de euro, din care finanțarea nerambursabilă europeană prin PNRR este de aproximativ 98 de milioane de euro.

Este un proiect mai mult decât necesar. Este obligatoriu. Și mă bucur nespus de mult că se transformă în realitate. Policlinica Municipală de Cardiologie și Oncologie este rodul eforturilor tuturor oamenilor din Primăria Constanța și al tuturor constănțenilor.

Acest nou spital va avea rolul de a astupa un gol imens pe care îl are paleta serviciilor medicale din municipiul nostru și va diminua considerabil dependența pacienților de celebrul „tren spre București”.

În linii mari, Spitalul de Cardiologie și Oncologie înseamnă următoarele:

Va fi amplasat pe Bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Dacia Service, pe un teren în suprafață de 19.660 mp;

Clădirea va avea regimul de înălțime D+P+3E și o suprafaţă construită de 2.991,00 mp;

Va dispune de ambulatoriu cu paturi de zi (40 paturi) și spitalizare continuă, inclusiv ATI (64 paturi).

Va fi dotat cu aparatură de înaltă performanță, la cele mai înalte standarde profesionale.

Termenul pentru finalizarea construcțiilor și a dotărilor este iunie 2026.

Mulțumesc Guvernului României și domnului prim-ministru Nicolae Ciucă. Îi mulțumesc domnului ministru Alexandru Rafila pentru sprijin și cooperare. Mulțumesc, de asemenea, pentru ajutorul pe care l-am primit pe plan local din partea autorităților județene și din partea colegilor din PNL Constanța. Sunt recunoscător, de asemenea, Consiliului Local și fiecărui constănțean în parte. Deloc în ultimul rând, îi felicit pe toți angajații Primăriei Constanța pentru acest proiect.

Odată cu încheierea acestui pas esențial, nu ne rămâne decât să pregătim demararea lucrărilor. Vă țin la curent cu evoluția lucrurilor și abia aștept să vedem acest nou spital finalizat și operațional.”, declară primarul Municipiului Constanța, Vergil Chițac pe pagina sa de Facebook.

Leave a Comment