Constanța va avea un spital nou construit din fonduri europene

Spitalul va fi amplasat pe bulevardul Aurel Vlaicu, în zona Dacia Service, pe un teren în suprafață de 19.660 mp. Valoarea estimată a proiectului este de aproximativ 100 milioane de euro.Proiectul se numește „Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie Constanța – spital nou”.

,,Municipiul Constanța nu dispune de o infrastructură de sănătate publică în stare să acopere necesarul real pentru servicii de prevenție, de diagnosticare și tratament pentru principalele două cauze de mortalitate din țara noastră: cardiologie și oncologie. De aceea, municipalitatea propune dezvoltarea unui nou spital, concentrat pe rezolvarea principalelor probleme cardiologice și oncologice cu care se confruntă constănțenii.

Realizarea investiţiei presupune construirea unei clădiri cu regimul de înălţime D+P+3E şi o suprafaţă construită de 2.991,00 m2 și o suprafață desfășurată de 12.202,00 m2.

Spitalul va avea un total de aproximativ 104 paturi, pentru ambele specialități de oncologie și cardiologie.

Deja a fost elaborat studiul de fezabilitate și au fost obtinute avizelele de principiu pentru certificatul de urbanism, iar în ședința extraordinară a Consiliului Local din 14 noiembrie 2022, proiectul a fost aprobat de consilierii locali.

Sursa: Primăria Constanța

Dotarea se va face cu aparatură de înaltă performanţă asistată de personal medical de specialitate pregătit și instruit să ofere servicii de calitate la standarde europene.

De asemenea, municipalitatea își dorește crearea unui spaţiu centrat în jurul nevoilor pacientului și crearea unui mediu terapeutic, capabil să reducă stresul generat de actul medical.

Proiectul <Policlinica Municipală, specializarea cardiologie și oncologie Constanța – spital nou> va implementa o Clinică de Terapie a durerii care va trata medical și chirurgical, în premieră, această caracteristică a afecțiunilor oncologice.

De asemenea, toate funcțiile medicale și non-medicale ale spitalului vor face subiectul digitalizării complete, ceea ce va constitui o premieră în Regiunea Sud Est.

Proiectul va fi depus pentru finanțare prin PNRR”, transmite primăria Constanța într-un comunicat de presă.

Leave a Comment