Constantin-Daniel Cadariu: România va avea un standard voluntar de calitate pentru complexele balneare

Media PNL

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu a anunțat că România va avea un standard voluntar de calitate pentru complexele balneare, care le va permite operatorilor economici de profil să atragă mult mai uşor turiştii străini interesaţi de servicii de sănătate în acest domeniu, informează Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).

Daniel Cadariu a mai menționat că pentru atragerea turiștilor străini și pentru diminuarea deficitului balanței comerciale din turism trebuie să facem un pas inclusiv spre recunoașterea serviciilor pe care România le oferă la nivel european.

Astfel, standardul voluntar va corela criteriile de acreditare a unităților balneare cu cele de clasificare a structurilor de primire turistică din România și va ține cont de calitatea serviciilor de sănătate în acest domeniu, precum și de siguranța celor care le trec pragul.

️În prezent, documentul se află în curs de elaborare, în cadrul grupului de lucru public-privat, înființat în acest scop la inițiativa ministerului nostru.

După definitivarea și aprobarea standardului voluntar, ne dorim să inițiem procedurile pentru obținerea recunoașterii internaționale a acestuia, mai exact din partea Societății Internaționale de Calitate în Sănătate, astfel încât complexele balneare care vor îndeplini criteriile minime necesare să poată oferi o garanție suplimentară în ceea ce privește siguranța și calitatea serviciilor oferite.

Sursa: Facebook Constantin-Daniel Cadariu

Distribuie articolul