Contractul de execuție pentru prima linie de metrou realizată în Cluj-Napoca a fost semnat. Lucian Bode: Este un proiect ambițios și complex ale cărui baze le-am pus în anul 2020

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a participat la Cluj-Napoca alături de premierul României, Nicolae Ciucă, de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, la semnarea contractului de execuție pentru prima linie de metrou realizată în alt oras din România, Bucureștiul fiind sigurul oraș până la acest moment care are o rețea de metrou dezvoltată.

Lucian Bode: Este un proiect ambițios și complex ale cărui baze le-am pus în anul 2020

Lucian Bode: „Este un proiect ambițios și complex ale cărui baze le-am pus în anul 2020, printr-un parteneriat solid între Ministerul Transporturilor și autoritățile locale. De fapt, 2020 a fost anul în care am deschis proiectele de infrastructură către autoritățile locale și am creat cadrul legal pentru descentralizarea implementării lor”.

„La baza acestor proiecte stă documentul programatic care cuprinde viziunea de dezvoltare a infrastructurii de transport pentru următorii 10 ani – Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pe perioada 2020-2030 – document realizat în anul 2020, dar și strategia de finanțare a acestor proiecte, prin PNRR si Programul Operațional Transporturi”, a spus liberalul.

Acesta a precizat că „pentru județul Cluj, șase investiții majore în valoare de peste 6 miliarde de euro, reprezentând fonduri europene și buget de stat, au fost prinse în aceste documente. Este important de precizat faptul că, ce s-a început atunci, s-a continuat, că a fost securizată finanțarea lor și, mai departe, ne vom asigura că toate aceste proiecte vor fi implementate”.

„Fie că vorbim despre Autostrada Transilvania, sectorul Nădășelu-Poarta Sălajului sau despre Secțiunea de cale ferată Cluj-Episcopia Bihor, cu pasajul de la Tăietura Turcului, sau despre Centura metropolitană Cluj, Secțiunea de cale ferată Cluj-Teiuș care va face legătura dintre principalul coridor feroviar Constanța-Curtici și Cluj-Episcopia Bihor sau despre Trenul Metropolitan Cluj,  toate reprezintă un portofoliu consistent de proiecte, o viziune liberală de accelerare a dezvoltării și creștere a calității vieții”, a spus ministrul.

Liberalul a afirmat că „marile investiții publice promovate de guvernele conduse de PNL, politicile guvernamentale liberale de descentralizare a managementului fondurilor europene, de descentralizare a implementării proiectelor de infrastructură de transport și de încurajare a asocierii UAT-urilor au fost potențate în Cluj de viziunea pro-dezvoltare a administrației locale liberale”.

„Felicit autoritățile locale pentru curajul și profesionalismul cu care au abordat acest proiect, precum și echipele de proiect implicate în implementarea lui și le doresc succes pe mai departe! Este o responsabilitate partajată, guvern și autorități locale, și am încredere că toate aceste proiecte de dezvoltare a infrastructurii de transport asumate pentru Cluj vor fi finalizate cu bine”, a transmis Lucian Bode.

sursă: Lucian Bode, Facebook

Leave a Comment