Cooperare culturală între România și Republica Moldova: vizită de lucru la Bojdeuca lui Ion Creangă efectuată de Președintele CJ Iași Costel Alexe și Ministrul Finanțelor Publice din Republica Moldova

Eduard Turcu

Ministrul Finanțelor Publice din Republica Moldova, Veronica Sirețeanu, a efectuat o vizită la Ansamblul muzeal Ion Creangă din Țicău, însoțită de președintele Consiliului Județean, Costel Alexe. Această vizită vine în contextul procesului de reabilitare prin care trece ansamblul muzeal.

  • Ministrul Finanțelor Publice din Republica Moldova vizitează Bojdeuca lui Ion Creangă din Țicău în cadrul proiectului transfrontalier “Călător pe meridiane culturale”
  • Ansamblul muzeal Ion Creangă se află în plin proces de reabilitare, iar lucrările sunt aproape de finalizare
  • Bugetul total al proiectului este de 1.724.351,65 euro, cu finanțare nerambursabilă de 1.500.000 euro din partea Uniunii Europene
  • Reabilitarea clădirilor de patrimoniu reprezintă o prioritate pentru administrația județeană și contribuie la strălucirea capitalei culturale Iași

Lucrări aproape de finalizare la Bojdeuca lui Ion Creangă

Reabilitarea clădirilor de patrimoniu face parte din proiectul transfrontalier „Călător pe meridiane culturale”, derulat în parteneriat cu Consiliul Raional Fălești și Primăria Orașului Fălești din Republica Moldova. Acest proiect beneficiază de finanțare din partea Uniunii Europene în cadrul Programului Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.

“Lucrările sunt aproape de finalizare, iar în vacanța de vară copiii vor putea redescoperi minunata lume a poveștilor lui Creangă. Consolidarea clădirilor de patrimoniu rămâne o prioritate pentru administrația județeană și ne bucurăm de toate proiectele care reușesc să redea strălucirea unei capitale culturale așa cum este Iașul!”, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Bugetul total al proiectului „Călător pe meridiane culturale” se ridică la 1.724.351,65 euro, din care 1.500.000 euro reprezintă finanțare nerambursabilă prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI). Județul Iași a primit un buget alocat de 1.042.841,65 euro pentru implementarea acestui proiect.

sursă: Consiliul Județean Iași, Facebook

Distribuie articolul