Costel Alexe: Sănătatea ieșenilor este o prioritate pentru administrația liberală de la Consiliul Județean Iași

Eduard Turcu

Costel Alexe, președintele CJ Iași, a anunțat că sănătatea ieșenilor este o prioritate pentru administrația liberală de la Consiliul Județean Iași.

„Purtăm responsabilitatea a șase spitale𝐬, iar majoritatea lor se adresează întregii regiuni. Din bugetul județului pe anul 2024, investim 119 milioane de lei în domeniul Sănătate, adică aproximativ 23% din valoarea totală a capitolul dezvoltare.

Ce am făcut în prmul mandat?

  • Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sfanta Maria Iasi – am modernizat complet spitalul și suntem aproape de a finaliza noua Unitate de Primiri Urgențe, a cărei capacitatea va crește de șapte ori, de la 5 la 35 de paturi
  • Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iasi – am obținut finanțarea pentru modernizarea corpului C1 din strada Dr. I. Cihac și evaluăm ofertele pentru construirea viitorului Spital Integrat de Boli Respiratorii
  • Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași – Pagina Oficială – am alocat 20,8 milioane de lei din bugetul CJ pentru laboratorul de radiochirurgie stereotactică de tip Leksell Gamma Knife și am aprobat Studiul de Fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui Centru de Neuroexcelență.
  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Sfânta Parascheva” Iași – Oficial – am început lucrările pentru consolidarea, reabilitarea și modernizarea pavilionului administrativ, o investiție de 6,1 milioane de lei.
  • Maternitatea “Cuza Vodă” – Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Iași și Maternitatea Elena Doamna Iași – am obținut finanțare pentru dotarea secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți și pentru modernizarea și dotarea cabinetelor de planificare familială.

De asemenea, am asigurat dotarea cu aparatură medicală și am obținut finanțare prin PNRR pentru dezvoltarea sistemelor informatice din spitale.

O altă veste bună este că săptămâna aceasta încep efectiv lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași. Iașul își va consolida poziția de centru medical regional. Continuăm să investim în sănătatea noastră!”, a transmis Costel Alexe, președintele CJ Iași.

sursă: Costel Alexe, Facebook

Distribuie articolul