Costel Nicolae, primarul comunei Brădeanu din județul Buzău, proiecte de succes din fonduri europene

Badila Antonia

Costel Nicolae a devenit primar PNL al comunei Brădeanu, în anul 2016, după ce timp de 10 ani a fost secretar al comunei. Dorința de a prelua frâiele comunei natale a venit, în primul rând, din faptul că, până la acel moment, la Brădeanu nu fusese atras nici un ban european. Astăzi, după 6 ani în fruntea Primăriei Brădeanu, toate realizările administrației locale sunt strâns legate de fondurile europene.

În primul mandat ca primar al comunei, Costel Nicolae a reușit să atragă bani pentru implementarea a 6 proiecte menite a face viața localnicilor din Brădeanu mai  ușoară, mai frumoasă.

„Din bugetul local nu am fi avut noi aproape 60 de miliarde de lei vechi să reabilităm o școală, niciodată. Grupuri sanitare, panouri solare, apă caldă, tot am reușit cu bani europeni.

Primul mare proiect finalizat la Brădeanu cu fonduri europene este școala din satul Smârdan, unde în prezent învață toți copiii din comună, dat fiind că unitatea de învățământ din satul reședință este în plin proces de reabilitare. Școala de la Smârdan este complet reabilitată termic și energetic, este dotată cu panouri fotovoltaice si panouri solare, iar apa colectată de pe toată suprafața clădirii este captată și folosită la întreținerea unui părculeț aflat în perimetrul acesteia. De asemenea, școala are un sistem special de purificare a aerului, care absoarbe aerul din sălile de curs, îl filtrează printr-o serie de purificatoare aflate în podul imobilului, fiind pompat, înapoi, în sălile de curs.  

Un alt proiect pentru care au fost atrași bani europeni este cel privind înființarea, la Brădeanu, a unui centru de zi dotat cu o cantină socială și un serviciu de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice, instituție care va funcționa în sediul fostului C.A.P.”, spune primarul comunei Brădeanu, Costel Nicolae.

Sursa: PNL Buzău

,,Un alt obiectiv asumat de primarul comunei Brădeanu este cel privind reabilitarea și extinderea  sistemului de alimentare cu apă, precum și extinderea si finalizarea  sistemului de canalizare menajeră. În prezent, aproximativ 800 de gospodării din aproape 1300, din satele Brădeanu și Smârdan, sunt alimentate cu apă din rețeaua publică.

Am reușit să prindem pe programul Anghel Saligny un proiect de aproape 200 miliarde de lei vechi de reabilitare a sistemului de alimentare cu apă și extindere a rețelei de canalizare. Mai avem început  un proiect pe Fondul de Mediu, proiect pe care nu l-am finalizat din cauza contribuției proprii din bugetul local, bani pe care nu i-am avut. Am primit acum la rectificare o sumă și sper să mai primim ceva ajutor și să finalizăm și acest proiect.

Pași importanți au fost făcuți și pentru înființarea rețelei de gaze. A fost întocmit proiectul și s-a stabilit și de unde va avea loc branșarea, singura problemă fiind acum cea  a fondurilor necesare realizării lucrării respective” a declarat primarul comunei Brădeanu.

Sursa: Comunicat de presă PNL Buzău

Distribuie articolul