Cristian Bușoi: Am solicitat președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, sprijin pentru aderarea României la Schengen și consolidarea industrie

Media PNL
ITRE Committee - Public Hearing on the Net Zero Industry Act

Europarlamentarul Cristian Bușoi a solicitat președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, sprijin pentru aderarea României la Schengen și consolidarea industriei europene.

Pentru comisia ITRE, pe care o conduc în Parlamentul European, competitivitatea industriei europene este esențială. Avem nevoie de un adevărat Industrial Deal și nu doar de Green Deal la nivel european.

La reuniunea Grupului PPE care are loc în Croația am avut ocazia să discut pe larg despre acest subiect cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. În dialogul pe care l-am avut am felicitat-o pentru realizările din acest mandat și i-am mulțumit pentru că transmite un mesaj mult mai clar și mai hotărât de susținere a industriei europene, dar și pentru sprijinul constant acordat României, care s-a dovedit mereu, un membru loial al UE, cu precădere în această perioadă dificilă cu un război la granițele Europei.

I-am cerut președintei Comisiei Europene ca în următorul său mandat la conducerea Comisiei să ia în considerare prioritizarea Industrial Deal.

Foarte important! Am discutat cu Ursula von der Leyen despre aderarea României la Spațiul Schengen. Este de notorietate faptul că domnia sa alături de Roberta Metsola și Manfred Weber sprijină includerea României și Bulgariei în Schengen. Sunt convins că eforturile coordonate ale celor trei și ale Grupului PPE, în general, pentru susținerea celor două state vor avea un rezultat bun.

Împreună vom reuși să convingem Guvernul Austriei să respecte tratatul de înființare al UE, să renunțe la atitudinea absurdă și incorectă de a bloca aderarea României și Bulgariei. Răspunsul președintei Ursula von der Leyen la întrebările mele și ale altor colegi români a fost unul extrem de clar de susținere totală pentru aderarea la Schengen.” a declarat europarlamentarul.

Grupul PPE se afla în aceste zile la Split, în Croația pentru a discuta despre agenda de priorități a următoarelor luni și programul pentru alegerile de anul viitor. La reuniune participă președintele Parlamentului European Roberta Metsola, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, fostul comisar pentru Cercetare și Inovare, actual vicepremier și ministru de Externe al Bulgariei, Mariya Gabriel, președintele PPE, Manfred Weber, premierul Croației Andrei Plenkovic.

Sursa: Facebook Cristian Bușoi

Distribuie articolul