Cristian Bușoi: Avem nevoie de o strategie pentru stocarea energiei

Eurodeputatul Cristian Bușoi a transmis Comisiei Europene și comisarului pentru Energie, Kadri Simson, în plenul reunit al Parlamentului European că avem nevoie de o strategie pentru stocarea energiei.

Salut recomandările Comisiei privind modul de exploatare a potențialului de stocare a energiei. Ca președinte al Comisiei ITRE susțin și propunerea Comisiei de a revizui structura pieței energiei electrice a UE, care recunoaște rolul esențial al stocării energiei. Avem însă nevoie de mai mult. Comisia ITRE a demonstrat deja că este hotărâtă să depună eforturi pentru a facilita implementarea utilizării energiei din surse regenerabile și sunt foarte mândru de colegii mei care au convenit asupra unui acord în cadrul RED, în urmă cu câteva săptămâni.

Comisia ITRE și Parlamentul European invită Comisia să elaboreze o strategie cuprinzătoare privind stocarea energiei. Doar așa vom putea face trecerea la o economie eficientă din punct de vedere energetic și bazată pe surse regenerabile de energie, ținând seama de toate tehnologiile disponibile, precum și de tehnologiile apropiate de piață și menținând o abordare neutră din punct de vedere tehnologic pentru a asigura condiții de concurență echitabile.” a spus Cristian Bușoi.

Sursa: Facebook Cristian Bușoi

Leave a Comment