Cristian Bușoi, eurodeputat liberal: Parteneriatul UE – SUA în domeniul Energiei este esențial pentru asigurarea securității energetice

Paul

Cristian Bușoi, europarlamentar PNL, a participat și a luat cuvântul în cadrul evenimentului Inter-Parlamentary Intelligence Forum, din Congresul SUA. Acesta a fost dedicat securității energetice, despre strategia REPower UE, eliminarea importurilor de gaz din Rusia și asigurarea independenței energetice a UE, informează Cristian Bușoi.

Eurodeputatul liberal a transmis faptul că: „Am reafirmat determinarea cu care UE luptă pentru combaterea schimbărilor climatice și atingerea neutralității climatice, până în 2050, obiectivul strategic din cadrul Green Deal.

Parteneriatul UE – SUA în domeniul Energiei este esențial pentru asigurarea securității energetice. Trebuie reamintit că necesarul de gaz care nu a mai fost important din Rusia în 2022 a fost înlocuit, în principal cu LNG, din SUA.

În viitorul imediat, parteneriatul transatlantic ne va ajuta să depășim provocările cu care Uniunea Europeană se va confrunta în domeniul Energiei.”

Sursa: Cristian Bușoi, Facebook

Distribuie articolul