Cristian Bușoi, eurodeputat PNL: Urgența climatică reprezintă o amenințare majoră pentru sănătatea publică

Paul

Europarlamentarul Cristian Bușoi a fost invitat la dezbaterea „La răscruce: sănătatea publică și schimbările climatice” de la Washington. Aceasta a avut loc în cadrul Forumului „Future of Health”. Liberalul a luat cuvântul în calitate de președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European.

Cristian Bușoi a transmis faptul că: „Urgența climatică reprezintă o amenințare majoră pentru sănătatea publică. Potrivit Raportului Lancet din 2015 privind sănătatea și amenințările climatice, schimbările sistemice ale condițiilor ecologice și ale dinamicii sociale vor avea efecte de amploare asupra sănătății și bunăstării umane, ca urmare a poluării aerului, valurilor de căldură, inundațiilor, penuriei de apă, bolilor infecțioase, respiratorii și cardiovasculare. UE a adoptat strategia „Fit for 55” ca parte a European Green Deal, care urmărește să consolideze poziția Europei ca lider global în domeniul climatic.

Un pachet la care am lucrat împreună cu colegii mei din ITRE pentru introducerea de noi măsuri de politică care să contribuie la producerea schimbărilor necesare în economie, societate și industrie și să ne ajute să atingem neutralitatea climatică până în 2050.”

Sursa: Cristian Bușoi, Facebook

Distribuie articolul