Cristian Bușoi europarlamentar PNL

Cristian Bușoi, europarlamentar PNL: Directiva EED își propune să faciliteze atingerea obiectivului privind securitatea aprovizionării cu energie a UE

Cristian Bușoi, din funcția de președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European a condus al treilea trilog de negociere pentru Directiva privind eficiența energetică (EED).

Europarlamentarul liberal a precizat faptul că: directiva EED este unul dintre proiectele majore ale Uniunii Europene.

Scopul directivei este implementarea Acordului de la Paris și facilitarea atingerii obiectivelor privind securitatea aprovizionării cu energie a Uniunii Europene, prin reducerea dependenței de importurile de energie, inclusiv de combustibilii fosili.

Dezbaterea a fost axată pe susținerea acordului provizoriu la nivel tehnic și pe realizarea unui front comun cu privire la deciziile referitoare la încălzire și răcire.

Președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, Cristian Bușoi:

Mulțumesc Președinției cehe a UE pentru angajamentul ferm și toate eforturile pe care le-a depus pentru a avansa cât mai mult posibil în acest dosar foarte important.

De asemenea, liberalul a precizat și faptul că:

Avem acum o bază foarte solidă care va duce la un Acord cât mai curând, sub Președinția suedeză. Suntem deja în contact cu omologii noștri suedezi pentru a stabili un calendar al întâlnirilor tehnice și trilogurilor pentru începutul anului viitor.

directiva EED

Sursă: Facebook Cristian Bușoi

 

Leave a Comment