Cristian Bușoi: În calitate de președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European, va vota Actul de sprijinire a producției de muniție (ASAP)

Media PNL

Eurodeputatul Cristian Bușoi a luat cuvântul în Plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg, unde va vota Actul de sprijinire a producției de muniție (ASAP). Documentul este un răspuns direct la apelul Consiliului de a livra de urgență muniție și, dacă sunt solicitate, rachete Ucrainei și de a ajuta statele membre să-și reînnoiască stocurile.

În calitate de președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European, comisie responsabilă pentru acest Regulament și ca membru al partidului PPE, susțin pe deplin faptul că Parlamentul European ar trebui să adopte toate măsurile necesare pentru a facilita intrarea în vigoare a prezentului document, cât mai curând posibil.

Propunerea de regulament sprijină consolidarea capacităților de producție industrială a Uniunii, mecanismele de cartografiere, mecanismele de monitorizare și va permite o mai bună aprovizionare cu muniții. ASAP este, de asemenea, o modalitate foarte concretă de a sprijini poporul ucrainean, față de care trebuie să arătăm în continuare sprijin concret și solidaritate.” a declarat eurodeputatul pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Facebook Cristian Bușoi

Distribuie articolul