Cristian Bușoi: opinia experților trebuie să fie auzită și ascultată atunci când Parlamentul European ia decizii care vor influența viața a milioane de cetățeni europeni

Eurodeputatul Cristian Bușoi a transmis ca opinia experților trebuie să fie auzită și ascultată atunci când Parlamentul European ia decizii care vor influența viața a milioane de cetățeni europeni.

Cum piața de energie trece prin transformări fără precedent, este cu atât mai important să le ascultăm opiniile. În Comisia ITRE pe care o conduc în PE a avut loc în această după amiază “Audierea publică privind reforma pieței de energie electrică”. La dezbatere au luat parte liderii unor importante asociații europene, companii din domeniu, reprezentanți ai consumatorilor și profesori universitari.

În martie, vă reamintesc, Comisia Europeană a propus un pachet de reforme pentru legislației din domeniul Energiei. Acesta urmărește să accelereze generarea de surse regenerabile și eliminarea treptată a gazelor fosile, să facă facturile de electricitate mai puțin dependente de prețurile volatile ale combustibililor fosili, să protejeze mai bine utilizatorii de viitoarele creșteri ale prețurilor și de potențiala manipulare a pieței și să facă industria UE mai curată și mai competitivă. Scopul Comisiei pe care o conduc în Parlament este să procesăm rapid aceste dosare și să găsim cele mai bune soluții pentru cetățeni și companii. Prin urmare audirea publică de astăzi a fost nu doar binevenită, ci și necesară.

O oportunitate excelentă de a asculta părerile părților interesate și ale experților în această problemă și de a organiza un schimb de opinii.” a declarat Cristian Bușoi.

Sursa: Facebook Cristian Bușoi

Leave a Comment