Cristian Bușoi: Programul EU4Health este o ancoră importantă care sprijină cercetarea în Sănătate

Eurodeputatul Cristian Bușoi a transmis că diagnosticul precoce, identificarea grupurilor de risc, screening-ul şi prevenţia şi tratamentele adecvate sunt toate importante în lupta împotriva hepatitelor virale.

La conferința “Livero – Eliminarea hepatitelor, un obiectiv tangibil și în România”, la care am participat ca raportor al Programului de Sănătate al UE (EU4Health) și președinte al Comisiei ITRE, am prezentat planul de acțiuni și pași concreți pe care i-am făcut la nivel european pentru eradicarea hepatitelor virale până în 2030. Programul EU4Health este o ancoră importantă, care oferă finanțare adecvată, la fel și fonduri europene din alte programe, inclusiv Orizont Europa, care sprijină cercetarea în Sănătate.

Am felicitat pe dna Profesor Liana Gheorghe, dna Profesor Corina Pop și întreaga echipă pentru succesul Programului de screening din fonduri europene. Îi asigur pe profesioniștii din Sănătate de sprijinul meu total pentru următoarele inițiative de screening din Programul Operațional Sănătate.” a menționat Cristian Bușoi.

Sursa: Facebook Cristian Bușoi

Leave a Comment