Cristian Bușoi: Ucraina are ambiția să devină hub regional de energie

Președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European, Cristian Bușoi, a anunțat pe pagina sa de Facebook că Ucraina are ambiția să devină hub regional de energie.

Am avut un dialog foarte aplicat, astăzi, în Parlamentul European de la Bruxelles cu ministrul Energiei din Ucraina, German Galuşcenko, și președintele Consiliului de administrație al NJSC Naftogaz, Oleksiy Chernyshov. I-am asigurat pe cei doi că atât eu, în calitate de președinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, cât și colegii mei din ITRE sprijinim în continuare, cu toată forța, Ucraina pentru a rezista în fața agresiunii rusești și i-am felicitat pentru curajul și determinarea lor în a-și apăra economia, industria și țara.” a declarat europarlamentarul.

De asemenea Cristian Bușoi a precizat că Uniunea Europeană a prezentat un plan în valoare de 300 de miliarde de euro, prin care își propune să rupă dependența de gazele și petrolul din Rusia, până în 2027.

Am făcut deja pași concreți în acest sens și vom continua pe același drum. UE nu va finanța războiul declanșat de Federația Rusă. Am trecut cu bine de iarna aceasta. Măsurile pe care le-am luat: reducerea consumului, umplerea depozitelor, au dat rezultate, iar vremea blândă a contribuit și ea la evitarea penuriei. Mai departe avem nevoie de decizii bune, care să ajute cetățenii și industria UE. Am încredere că planul nostru va da rezultate. Vom reuși să investim mai mult în surse de energie regenerabilă: eoliană, solară, hidro și geo-termală, vom face achiziții de gaz în comun, pe modelul deja cunoscut, și vom reuși să izolăm Rusia și să impunem acesteia sancțiuni și în zona energiei nucleare.” a spus Cristian Bușoi.

Sursa: Facebook Cristian Bușoi

Leave a Comment