Cristina Trăilă, deputat PNL: „Esența unei democrații moderne și funcționale constă într-un parteneriat egal și echitabil între femei și bărbați”

Paul

Cristina Trăilă, deputatul PNL, a participat la „Summit-ul Anual al Forumului Global al Organizației Femeilor Lider Politician”. Acesta a fost organizat la Reykjavik, în colaborare cu Parlamentul și Guvernul Islandei.

Liberalul declară: „Evenimentul, care reunește participante din întreaga lume cu funcții de conducere în medii precum cel parlamentar, guvernamental, academic etc., abordează tema reprezentativității de gen și egalității de șanse și tratament între femei și bărbați la nivel global și își propune să găsească soluții pentru a crește numărul și influența femeilor în structurile decizionale.”

De asemenea, Cristina Trăilă a adăugat: „Așa cum am spus întotdeauna, esența unei democrații moderne și funcționale constă tocmai într-un parteneriat egal și echitabil între femei și bărbați. Implicarea femeilor în procesele decizionale, fără obstacole și pe bază de meritocrație, ar aduce o viziune nouă, diferită de cea a bărbaților, care ar contribui semnificativ la crearea unor politici și luarea unor decizii eficiente în raport cu interesele fiecărui gen.”

În acest sens, deputatul liberalul a dat exemplul Republicii Moldova. Aceasta a descris componența parlamentului, fiind format din 40% doamne. De asemenea, a adăugat și faptul că Președintele și premierul sunt femei!

Cristina Trăilă, deputat PNL, a încheiat mesajul său astfel: „Organizarea acestui Summit nu poate fi decât o veste extraordinară, pentru că demonstrează că ne îndreptăm spre normalitatea recunoașterii unei majorități pe care o avem în societate!”

Sursa: Cristina Trăilă, Facebook

Distribuie articolul