CS Dinamo a împlinit 75 de ani de la înființare. Lucian Bode a anunțat proiectul noului stadion

Eduard Turcu

În cadrul unui eveniment desfășurat Ateneul Român a fost marcat momentul în care Clubul Sportiv Dinamo București a împlinit 75 de existență. Această aniversare a adus împreună oameni de sport și iubitori ai clubului, iar la eveniment a participat și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

  • CS Dinamo este cel mai titrat club din țară, cu o impresionantă colecție de titluri olimpice și mondiale, inclusiv peste 10.000 de titluri de campioni naționali și 131 de medalii olimpice.
  • Participanții au avut parte de o seară specială, în care au fost prezentate momente cheie din cei 75 de ani de activitate ai Clubului Dinamo, iar atmosfera a fost una plină de emoție.
  • Clubul se mândrește cu performanțele campionilor săi, care au reprezentat cu cinste România în competițiile internaționale și au obținut rezultate remarcabile.
  • Cu ocazia evenimentului, a fost prezentată în premieră proiecția 3D a viitorului stadion Dinamo, o arenă multifuncțională cu peste 25.000 de locuri.

Lucian Bode: „CS Dinamo este cel mai titrat club din țară, cu cele mai multe titluri olimpice și mondiale, peste 10.000 de titluri de campioni naționali, peste 3.000 de titluri la mondiale și europene, dar și 131 de medalii olimpice”.

„A fost seară specială, în care am trăit cu emoție o retrospectivă a celor 75 de ani de activitate ai Clubului Dinamo, o seară pe care am petrecut-o între prieteni și iubitori ai sportului românesc”, a spus liberalul.

700 de milioane lei pentru viitorul stadion Dinamo

Un moment important al serii a fost prezentarea în premieră a primei proiecții 3D a viitorului stadion Dinamo. Noul stadion va fi o arenă multifuncțională modernă, cu o capacitate impresionantă de peste 25.000 de locuri. Această inițiativă reprezintă o prioritate pentru Ministerul Afacerilor Interne și implică o investiție estimată la peste 700 milioane de lei. Studiul de fezabilitate a fost finalizat cu succes, iar peste 90% din avizele necesare au fost obținute.

Planurile pentru construcția noului stadion Dinamo sunt în linie dreaptă, urmând ca în luna septembrie să înceapă lucrările de demolare a vechii arene. În paralel, Compania Națională de Investiții va iniția procedura de licitație pentru execuția noului stadion. Această construcție reprezintă una dintre prioritățile clubului, iar ministrul Lucian Bode este convins că noul stadion va contribui la consolidarea performanței sportive și va oferi o nouă casă pentru sportivii Dinamo.

„Performanța se face cu investiții, iar construcția noii arene din Ștefan cel Mare este una dintre prioritățile clubului în perioada următoare. Felicitări organizatorilor pentru acest regal al sportului românesc, o incursiune în trecutul clubului dinamovist și o perspectivă îmbucurătoare asupra viitorului”, a tranmis ministrul Afacerilor Interne.
sursă: Lucian Bode, Facebook
Distribuie articolul