Curse aeriene noi de la Iași. Administrația liberală dezvoltă aeroportul

Eduard Turcu

Administrația liberală de la Consiliul Județean Iași dezvoltă aeroportul. Regia a obținut finanțare europeană pentru un proiect de extindere și modernizare a aeroportului, în valoare de aproximativ 100 milioane de euro.

La finalul anului 2023, la Iași va fi localizat al doilea cel mai mare aeroport din țară, după Otopeni, cu o capacitate de procesare de peste 3,3 milioane de pasageri pe an.

Cu un șantier în construcție, la care lucrările evoluează de la săptămână la săptămână, aeroportul a început să atragă din ce în ce mai mulți operatori aerieni, intersați să investească în extinderea bazelor operaționale de la Iași și în diversificarea curselor externe.

Săptămâna aceasta, directorul aeroportului, Romeo Vatră, președintele CJ, Costel Alexe, și compania Wizz Air au inaugurat trei noi curse către Germania, Danemarca și Elveția și, totodată, operatorul aerian a livrat cea de-a patra aeronavă bazei din Iași, care va sprijini operațiunile pe cele trei noi rute.

Costel Alexe, Președintele CJ Iași: „Ieșenii pot călători acum de la Iași la Memmingen în zilele de luni, miercuri și vineri, începând cu 12 decembrie 2022. În plus, zborurile către EuroAeroportul Basel-Mulhouse-Freiburg și către Copenhaga vor decola ambele din Iași în fiecare marți și sâmbătă, începând cu 13 decembrie”.

sursă: Departamentul de Comunicare al Consiliului Județean Iași

Distribuie articolul