Dâmbovița: 1,5 milioane de euro pentru modernizarea Școlii Gimnaziale din comuna Cojasca

Badila Antonia

Marcel Bamboi, primarul comunei Cojasca, anunță că a depus în cadrul programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice un proiect pentru Școala Gimnazială, structură a Liceului Tehnologic Cojasca.

,,Proiectul eligibil are o valoare de 1,5 milioane de euro și va moderniza Școala Gimnazială Cojasca prin montarea unei pompe de caldură, refacerea instalației electrice și utilizarea de becuri LED în spațiile comune, înlocuirea ferestrelor cu altele noi performante energetic, montarea de panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice, schimbarea circuitelor electrice cu unele noi,izolarea termică, schimbarea distribuției instalației de apă caldă și izolarea termică.”, transmite PNL Dâmbovița într-un comunicat de presă.

MARCEL BAMBOI, primar interimar PNL al comunei Cojasca:

,,Proiectul a fost depus luni, la momentul deschiderii sesiunii de înscriere în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice. Bugetul s-a epuizat rapid, așa că am reușit să ne mișcăm repede. Valoarea finanțării obținute este de 1,5 milioane euro, obiectivele fiind de creştere a eficienţei energetice a clădirii și utilizarea surselor regenerabile de energie. În etapa următoare îmi doresc să depun proiect și pentru Școala Gimnazială Fântânele. Important este să atragem cât mai multe resurse în comunitate și să creștem nivelul de trai”.

Distribuie articolul