Dâmbovița: A fost inaugurat cartierul de locuințe sociale la Românești realizat în timpul mandatului actualului subprefect al județului Adrian Chițescu

A fost inaugurat cartierul de locuințe sociale de la Românești, realizat prin ANL. Investiția s-a realizat în timpul mandatului actualului subprefect al județului Adrian Chițescu, la conducerea ANL.

,,A fost inaugurat cartierul de locuințe sociale de la Românești, comuna Potlogi. Aici, Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării), a recepționat încă din 2022 cele 21 de locuinţe sociale destinate comunităților de romi. Investiția s-a derulat în perioada 2019-2022, iar astăzi au fost predate 10 din cele 21 de locuințe sociale.

Locuințele, 9 apartamente cu 2 camere și 12 apartamente cu 3 camere, sunt repartizate în 3 module, cu regim de înălţime P (parter), valoarea investiției fiind de 3.609.606,64 lei (TVA inclus).

La eveniment a fost prezent și subprefectul județului Dâmbovița, Adrian Chițescu, cel care a și deținut funcția de director general al Agenției Naționale pentru Locuințe în perioada februarie 2020- ianuarie 2022 și s-a ocupat de executarea acestui proiect ce face parte dintr-un program-pilot derulat la nivel național „Locuințe sociale pentru comunitățile de romi”, care a avut drept obiective incluziunea socială a cetăţenilor de etnie romă cu situaţie locativă precară şi prevenirea discriminării pe criterii rasiale.”, transmite PNL Dâmbovița într-un comunicat de presă.

,,Este vorba despre o investiție realizată prin ANL. Astăzi au fost predate beneficiarilor primele 10 din cele 21 de locuințe. Pentru comunitatea de la Românești este un sprijin important și mă bucur să văd dus la bun sfârșit un proiect la care am lucrat în perioada în care am fost director al ANL. Este o investiție derulată sub guvernare liberală și în urma acestui program-pilot, la Potlogi dar și în mai multe comunități din țară se va îmbunătăți accesul persoanelor de etnie romă la o locuință decentă și la servicii publice de tip apă, electricitate, canalizare și sisteme de încălzire”, a precizat Adrian Chițescu, actual subprefect al județului Dâmbovița.

Leave a Comment