Dâmbovița: Au fost demarate proiecte atât cu fonduri locale, cât și cu bani europeni în comuna Costeștii din Vale

Badila Antonia

2023 a fost un an bun și pentru localitatea dâmbovițeană Costeștii din Vale. Primarul liberal Toma Matei a reușit să bifeze o serie de investiții importante pentru comună.

,,Una dintre investiții mult așteptate este proiectul de la Școala cu clasele I-VIII din Costeștii din Vale. Prin această investiție va fi reabilitată și modernizată școala, vor fi construite săli suplimentare, dotate laboratoare și o sală de sport.

Investiția este finanțată prin POR, cu o valoare de peste 10.000.000 de lei, 85% finanțare nerambursabilă.Primăria din Costeștii din Vale se numără printre localitățile dâmbovițene care au accesat fonduri europene pentru a crește gradul de siguranță în comunitate, dar și reducerea infracționalității, la nivel local.

Primăria Costeștii din Vale a obținut bani pentru montarea de camere de supraveghere moderne în localitate. În prezent există un sistem de supraveghere în comună, care și-au dovedit eficiența în ultimii ani, însă autoritățile locale vor să-l extindă și să-l îmbunătățească. Pentru proiectul “Sistem de monitorizare și siguranță a spațiului public în comuna Costeștii din Vale”, primăria a obținut o finanțare de 2.192.513,68 lei.

Prin programul <Anghel Saligny>, susținut de Guvernul Ciucă, comuna Costești Vale a primit o finanțare de 11,433,345.00 lei pentru proiectul –„Extindere rețea canalizare în comuna Costeștii din Vale, județul Dâmbovița”, în localitățile Costeștii din Vale și Tomșani.

În lun mai 2023, primarul liberal Toma Matei a semnat contractul de finanțare pentru modernizarea sistemului de iluminat public. Investiția este realizată prin Administrația Fondului pentru Mediu, vizând lucrări de amenajare stâlpi de iluminat noi și echipamente de automatizare.

Costeștii din Vale este una dintre localitățile din Dâmbovița care beneficiază de fonduri europene pentru dotare unităților de învătământ cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.

Toma Matei se numără printre primarii liberali care au primit finanțare prin PNRR, în cadrul apelului derulat de Ministerul Educației. Fondurile europene vor ajuta la modernizarea unităților de învățământ cu table interactive; sisteme de tip desktop cu monitor, sisteme all-in-one sau laptop; sisteme de sunet; imprimante multifuncționale; dispozitive și echipamente tehnologice.”, transmite PNL Dâmbovița într-un comunicat de presă.

Distribuie articolul