Dâmbovița: Comuna Costeștii din Vale a bifat proiecte pe marile programe de finanțare

Autoritățile locale din Costeștii din Vale au profitat de programele de finanțare existente și au reușit să atragă fonduri în localitate. Primarul liberal Toma Matei susține că încearcă să acceseze fonduri pe toate programele disponibile. Va fi extinsă rețeaua de canalizare, dar sunt vizate investiții și în sistemul de iluminat și supraveghere.

,,Prin programul <Anghel Saligny>, susținut de Guvernul Ciucă, comuna Costești Vale a primit o finanțare de 11,433,345.00 lei pentru proiectul –<Extindere rețea canalizare în comuna Costeștii din Vale, județul Dâmbovița>, în localitățile Costeștii din Vale și Tomșani. Prin PNDL II s-a realizat investiția în stația de epuare și cei 4 kilometri de canalizare. Cele două sate menționate vor fi branșate la rețea prin fondurile guvernamentale, iar pentru satul Mărunțișu, edilul liberal caută o nouă oportunitate de finanțare pentru extinderea canalizării.

Și fondurile europene sunt în atenția primarului din Costeștii din Vale. Acesta a reușit depunerea a două proiecte prin PNRR. Este vorba despre un proiect pentru modernizarea iluminatului public în comună și un alt program pentru montarea unui sistem de supraveghere modern în localitate.”, transmite PNL Dâmbovița într-un comunicat de presă.

Leave a Comment