Dâmbovița: Comuna Dărmănești va avea un spital de recuperare neuromotorie, recuperare balneo fizio terapie și îngrijire paliativă

Badila Antonia

Valentin Mihalache, primarul liberal al comunei Dărmănesti, anunță că după ani în care clădirea de la ieșire din localitatea a stat în paragină un spital de recuperare neuromotorie, recuperare balneo fizio terapie și îngrijire paliativă ar urma să fie găzduit chiar în localitate.

,,Autoritățile locale din Dărmănești au făcut eforturile pentru a da o utilitate clădirii care a costat peste 1 milion de euro, amplasată la marginea localității și rămasă moștenire de la vechea administrație. Clădirea a avut initial destinația de școală cu clasele I-X și a fost realizată din fonduri europene și contribuție de la Ministerul Educației. Un investitor promitea o fabrică de componente electronice și școala ar fi trebuit să pregătească forța de muncă pentru companie. Numai că, între timp, investitorul s-a retras.

Vechea administrația nu a găsit soluție așa că, după finalizare, clădirea a rămas goală. De la momentul preluării mandatului, actualul primar PNL, Valentin Mihalache, a căutat numeroase variante pentru a-i da o utilitate clădirii. A discutat cu potențiali investitori și a pregătit mai multe proiecte. Acum, în final, după multe eforturi, a primit o propunere din partea unor spitale din Prahova pentru a găzdui în clădirea din Dărmănești secții de recuperare și îngrijire paliativă.”, transmite PNL Dâmbovița într-un comunicat de presă.

,,În urma analizelor și discuțiilor, clădirea de la ieșirea din Dărmănești poate avea viitor. Scrisoarea de intenție venită din partea Directorului General Zanfir Gheorghe, administratorul spitalelor Darius Medical din Plopeni și Patrik Medical din Băicoi, poate prinde viață la Dărmănești.  Se dorește înființarea unui spital ce are ca secții recuperare neuromotorie,recuperare balneo – fizio – terapie și îngrijire paliativă.”, a declarat primarul liberal Valentin Mihalache.

Distribuie articolul