Dâmbovița: Comunitatea liberală dâmbovițeană organizează acțiune de plantare stejari în memoria eroilor căzuți pe câmpul de luptă în comuna Finta

Secretarul general al PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu declară că, împreună cu sprijinul primăriei comunei Finta se organizeză prima acțiune de plantare din cadrul campaniei ,,Stejari cu spirit de erou”.

,,Au pus patria mai presus decât propria viață, iar astăzi le datorăm existența noastră ca națiune și libertatea. Cu demnitate și vitejie, au făcut sacrificiul suprem pentru apărarea independenţei şi unităţii neamului românesc. Este timpul să le aducem un omagiu care să dăinuie în istorie, asemeni moștenirii lor.

În Primul Război Mondial, în zilele de 22 si 23 noiembrie 1916, s-au dus lupte grele în localitatea Finta. Într-o operațiune de sacrificiu, 428 de eroi şi-au dat viața pentru această localitate şi pentru România. În 1933, pe locul unde a curs sânge de român a fost ridicat Monumentul Eroilor de la Finta. În memoria lor, vom planta o pădure de stejar care va dăinui în timp și va aduce un omagiu etern eroilor noștri.

Stejarul, cu trunchiul său puternic și coroana bogată, reprezintă un simbol al forței și măreției – o amintire vie a curajului lor.

Organizăm prima acțiune de plantare din cadrul campaniei <Stejari cu spirit de erou>. Fiecare erou va avea copacul-mărturie al sacrificiului său.

Vino să plantăm speranța în inimile noastre și în pământul pentru care eroii și-au dat viața.

Recunoștință și cinstire față de eroi și o sursă de oxigen drept moștenire pentru copiii, nepoții noștri și generațiilor viitoare!

Participanților li se vor pune la dispoziție material săditor, unelte, găleți și apă.

O acțiune a comunității liberale dâmbovițene, cu sprijinul Primăriei Comunei Finta.”, precizează Secretarul general al PNL Dâmbovița, Aurelian Cotinescu într-un comunicat de presă.

Leave a Comment