Dâmbovița: Dispensarul din Braniștea va fi finalizat anul acesta

Administrația liberală anunță că investiția va asigura condiții moderne pentru pacienți, dar și posibilitatea de a atrage medici pe alte specializări.

,,Veste bună pentru locuitorii din Braniștea! Dispensarul uman va fi finalizat anul acesta. Primarul Mihai Vișinescu a reușit să repornească proiectul și să obțină fonduri suplimentare pentru a încheia investiția. În prezent, medicul de familie din localitate oferă servicii medicale în dispensarul vechi.

Investitiția “Construire Dispensar Uman în satul Braniștea, comuna Braniștea” avea termen de finalizare în 2021. Provocarea a apărut în momentul în care constructorul a intrat în insolvență. La acel moment, primarul Mihai Vișinescu a început demersurile pentru salvarea proiectului, astfel că a reușit să convingă firma să rezilieze contractele înainte de finalizarea procedurilor de faliment, evitând o întârziere de cel puțin 2 ani, cât ar fi durat acțiunea în instanță.

Pentru că de la debutul investiției și până la momentul reluării lucrărilor, prețurile au crescut, piața a înregistrat schimbări majore, edilul liberal din Braniștea a cerut sprijin la Ministerul Dezvoltării. Demersurile sale s-au încheiat cu succes și a obținut suplimentarea sumei inițiale.


Printre lucrările rămase de executat se numără placarea pereților exteriori cu plăci de vată minerală, finalizarea pereților interiori și zugrăvit, aplicarea de covor PVC și gresie antiderapantă, finisajele exterioare (zidărie, termoizolație, tencuială decorativă), realizarea trotuarelor din pavele de beton pe pat de nisip. Ulterior, clădirea va fi racordată la rețeaua de distribuție a energiei electrice, rețeaua de apă și canalizare, iar încălzirea va fi prin centrala termică cu peleți.

Pacienții vor fi primiți în condiții moderne, iar primarul Mihai Vișinescu speră să atragă și alți specialiști în localitate pentru a le asigura localnicilor servicii medicale de calitate și pentru a-i scuti de un drum la oraș. Un stomatolog este pe lista priorităților, dar și alți specialiști.”, transmite PNL Dâmbovița într-un comunicat de presă.

Leave a Comment