Dâmbovița: Investiții semnificative pentru Spitalul Orășenesc Găești din fonduri europene

Badila Antonia

Spitalul Orășenesc Găești renaște cu proiecte pe fonduri europene, atrase de primarul liberal Grigore Gheorghe, în colaborare cu managerul Laurențiu Belușică.

„Am început montarea CT-ului și RMN-ului la Spitalul Orășenesc Găești. Pentru unitatea medicală avem pregătită o investiție în aparatură de 5 milioane de euro. Sunt proiecte de anvergură ce vizează spitalul din orașul nostru.  În această perioadă avem proiecte prin PNRR, astfel că în două săptămâni se închide etajul 4 și va fi reabilitat cu tot cu rețele termice și electrice. Avem în licitație un proiect 2,5 milioane euro pentru aparatura din cabinetele din ambulatoriu. Am câștigat un proiect de 4.5 milioane de euro, proiect pentru reabilitare corp principal, bucătărie, schimbare rețele – termice și electrice. De asemenea, mai avem un proiect de 7 milioane de euro pentru reducerea infecțiilor nosocomiale. Pregătim un proiect de 700.000 de euro pentru digitalizarea serviciilor spitalului. Găeștenii vor putea să se trateze într-un spital modern, de valoare europeană, cu centru modern de imagistică. Facem toate eforturile pentru a aduce și medici foarte bine pregătiți”, a declarat primarul liberal Grigore Gheorghe.

„Este o mare reușită. Au existat voci care au spus că nu avea nevoie la spital de aceste aparate. Literatura de specialitate spune ca un astfel de aparat este recomandat la 60.000 de locuitori. Noi deservim 80.000 de locuitori, aveam motive să le luăm. Aparatul RMN necesita 3 luni pentru a fi pus în funcțiune, iar cel CT 6 luni. Mai avem nevoie de un medic cardiolog și o echipa de radiologi”, a declarat managerul Laurențiu Belușică.

Distribuie articolul