Dâmbovița: Investițiile anului în comuna Petrești și proiectele de viitor ale primarului liberal Lucian Daniel Andrei

Badila Antonia

La Petrești, primarul liberal Lucian Daniel Andrei se poate lăuda cu o listă lungă de investiții bifate în ultimii ani, dar și cu șantiere în derulare în prezent și proiecte demarate în 2023. În privința finanțării, administrația din Petrești a încercat un echilibru între fondurile proprii și finanțările externe.

,,Primăria comunei Petrești este primăria care are un sistem de apa centralizat de care beneficiază absolut toate gospodăriile din localitate încă din anul 2006; un sistem de iluminat modern cu LED-uri în toată comuna; trei cămine culturale reabilitate și modernizate la standarde europene; patru grădinițe noi, construite și utilate, iar celalalte modernizate și dotate la standarde europene, două dintre acestea funcționează de anul acesta cu program prelungit; Centrul de zi de tip After School.

La capitolul utilități am bifat: toate străzile și străduțele asfaltate, satul Petresti alimentat recent cu gaze naturale, un sistem de canalizare în peste 50% din localitate urmând extinderea, șanțuri dalate și podețe în peste 50% din lungimea acestora, urmează și în celalate.

Educația și sănătatea reprezintă priorități pentru administrația din Petrești, avem locuri de joacă și parcuri moderne în fiecare sat, Centrul Social – Bunicii Comunității, Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități, trei terenuri sintetice, o sală de sport competițională și o bază sportiva modernă omologată, bisericile au beneficiat de sprijin financiar annual, dispensar medical Greci reabilitat, modernizat.

Totodată, drumurile de exploatație agricolă au fost întreținute și chiar a fost înființată o centură agricolă. Ne bucurăm să avem investitori în comună,  iar cu ajutorul acestora am creat noi locuri de muncă, atât pentru cei calificați cât și pentru cei necalificați, am adus venituri la bugetul local (prin plata taxelor si impozitelor) și nu în ultimul rând am diminuat rata șomajului aproape de zero, o spune cu mândrie edilul liberal din Petrești.”, declară primarul liberal într-un comunicat de presă.

Primarul Lucian Daniel Andrei are planuri mari și pentru 2024.

,,Avem și o listă de lucrări ce vor fi realizate în viitorul apropiat, pentru unele există deja finanțare, la altele avem contracte semnate. Printre investițiile viitoare se numără: reabilitare majoră la Școala Gimnazială Petrești; extindere canalizare pe toate străduțele din comună; extindere rețea de gaze naturale în toate satele, înființare piste de biciclete Greci – Gherghești, stație de încărcare pentru mașini electrice; construire dispensar medical în Ionești, dalarea tuturor șanțurilor din localitate.

Ca de obicei vom aloca în continuare fonduri din buget pentru școli, parcuri, biserici, iluminat public, drumuri de exploatație agricola, monumente și diferite evenimente școlare.”, a precizat primarul din Petrești.

Distribuie articolul