Dâmbovița: Liberalii din județ au organizat o acțiune de plantat stejari în localitatea Finta

Badila Antonia

Comunitatea liberală dâmbovițeană a organizat o acțiune de plantare stejari, în memoria soldaților căzuți pe câmpul de luptă. Copacii au fost plantați în jurul Monumentului Eroilor din localitatea Finta.

,,În memoria celor 428 de eroi care și-au sacrificat viața pentru patrie, în bătălia de la Gheboaia-Finta, din Primul Război Mondial, sute de stejari au fost plantați la Monumentul Eroilor din localitatea Finta.

La acțiunea organizată de comunitatea liberală dâmbovițeană, cu sprijinul Primăriei Comunei Finta, au răspuns numeroși dâmbovițeni, care au dorit să le aducă astfel un omagiu soldaților români.

Aurelian Cotinescu, secretar general PNL Dâmbovița:

Împreună am creat o punte între trecut și viitor. Prin plantarea stejarilor, am adus un omagiu etern eroilor noștri, o pădure ce va aminti despre sacrificiul lor, oferind totodată o sursă de oxigen – moștenire pentru generațiile viitoare. Le mulțumim tuturor colegilor liberali prezenți și tuturor cetățenilor care s-au alăturat inițiativei noastre.

Inițiativa verde, cu o semnificație aparte pentru respectul pe care îl datorăm înaintașilor noștri, face parte din campania de împădurire derulată de comunitatea liberală în ultimul an, în mai multe localități din Dâmbovița, printre care amintim Moreni, Pietroșița și Găești. Aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Scăderea suprafețelor împădurite are un impact major asupra calității aerului pe care îl respirăm și a vieții. Aceste acțiuni sunt menite să contribuie la reîmpădurirea unor zone importante, dar și conștientizarea populației asupra responsabilității față de mediul înconjurător.”, declară Aurelian Cotinescu, secretarul general PNL Dâmbovița, într-un comunicat de presă.

Distribuie articolul