Dâmbovița: Localitatea Odobești va beneficia de o sală de sport, extinderea rețelei de gaze, a sistemului de supraveghere și un nou utilaj pentru lucrări în orice sezon

An plin pentru autoritățile locale din comuna dâmbovițeană Odobești. Mai multe proiecte au fost pregătite atât din fonduri de la bugetul local, cât și din fonduri europene de către edilul liberal Nicolae Alecu.

,,Pentru copiii și tinerii din localitate va fi realizată o sală de sport modernă, cea mai mare de tip rural, cu 200 de locuri, în centrul localității. Investiția are o valoare de 9 milioane de euro+TVA și va putea găzdui competiții sportive, concursuri pentru tineri și orele de sport desfășurate de elevii din localitate. În prezent, stadiul lucrării este de 50% și termenul de finalizare este 15 august.

Din fonduri proprii, primăria încearcă instalarea panourilor fotovoltaice pe clădirea școlii și a primăriei, pentru a se asigura astfel costurile cu iluminatul, dar și încălzirea. În faza de licitație este și un proiect pentru modernizare șanțuri și construire de trotuare cu acces în gospodării. Proiectul are o valoare de 3.200.000 de lei, în asociere cu CJD. Pentru a veni în sprijinul localnicilor, a fost extins sistemul de iluminat între satele comunei. Proiectul este finalizat și asigură astfel iluminat și pe zonele de câmp, în special pentru navetiști.

În asociere cu localitatea Corbii Mari, primăria Odobești a depus proiect pentru extinderea rețelei de gaze în comună, prin PNRR. Totodată, sistemul actual de monitorizare și supraveghere din localitate va fi extins până la 55 de camera de supraveghere. Primarul Niculae Alecu susține că investiția este foarte importantă. Sistemul a ajuns până acum la reducerea infracționalității și în cazurile de accidente rutiere.

Un alt proiect pentru care se așteaptă finanțare este cel de montare a 16 stații de încărcare pentru vehicule electrice, în toate satele comunei. Proiectul vizează accesarea de fonduri europene.

Ca membru GAL TITU, comuna este în etapa de achiziție a unui utilaj cu lamă, remorcă și sărăriță, care să ajute la intervențiile din localitate în orice sezon.

A fost organizată o licitație și pentru concesionarea islazului din Odobești către o firmă care să monteze în zonă un parc cu panouri fotovoltaice. Primăria ar urma să încaseze taxe de 2 mld lei/an, iar firma să asigure și cheltuieli în privința consumului de energie la unitățile arondate primăriei.”, transmite PNL Dâmbovița într-un comunicat de presă.

Leave a Comment